Huvudsida

Från WikiLurv
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Välkommen till WikiLurv, den svenska furrywikin!

Vad har hänt med WikiLurv?

WikiLurv har under en längre tid stått utan aktiv administrering. Detta innebär bland annat att wikin fylldes av spam och att någonting gick fel i samband med en uppdatering vid okänd tidpunkt. På grund av förändrade villkor hos tidigare webbhotell flyttas nu wikin till nytt webbhotell, och quoting_mungo har inte kunskap/möjlighet att migrera allt tidigare innehåll. Detta betyder tyvärr att vi är tillbaka någonstans i närheten av ruta ett. Mycket av texten från wikin finns i en backup, men att migrera användare och knyta redigeringar till dem står utanför hennes förmåga inom tillgänglig tidsram, och att återställa senaste versionen av artiklar utan att knyta dessa till korrekt användare underminerar bidragande sidförfattares upphovsrätt.

För närvarande är redigering och skapande av nya konton låsta. De kommer att låsas upp när wikin är redo att ta emot nya användare (d.v.s. policysidor är upprättade, nödvändiga mallar skapats, verktyg för administrering och spamskydd installerade, o.s.v.). Förhoppningen är både att administrering skall kunna bli mer aktiv igen och att spam/vandalisering i högre grad skall kunna motverkas och hanteras utan större mänsklig inblandning.

Vissa regler och riktlinjer kommer i samband med denna omstart att förändras något, med målet att WikiLurv ska kunna vara en användbar svensk informationskälla om och för furries.